Hyppää sisältöön

Pelirajaton-palvelut

Pelirajaton-palvelut

Pelirajaton-chatit

Pelirajaton-chatissa voit keskustella nimettömästi ja vaivattomasti vertaisen kanssa. Chatissa päivystää sekä entisiä pelaajia että pelaajien läheisiä. Pelirajaton-toiminta tarjoaa sekä yksilöllistä että ryhmille suunnattuja chat-palveluita.

Vertaispuhelin

Vertaispuhelimessa voit keskustella luottamuksellisesti liiallisen pelaamisen elämään tuomista haasteista vertaisen kanssa. Vertaispuhelin on tukimuotona kertaluontoinen. Puhelinaika varataan verkkosivujemme kautta. Ajanvarauksen yhteydessä valitsemme sinulle sopivan vertaisen, jonka kanssa sovit rauhallisen ajan keskustelulle.

Vertaisryhmät

Vertaisryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka kokevat rahapelaamisesta johtuvia ongelmia joko itsellä tai välillisesti läheisensä kautta. Vertaisryhmässä pääset käsittelemään tilannetta luottamuksellisesti toisten saman kokeneiden kanssa, saat vinkkejä asian käsittelyyn ja pelaamattomuuteen. Ryhmiä järjestetään sekä pelaajille että läheisille monella paikkakunnalla.

Valtakunnalliset verkkovertaistukiryhmät tarjoavat mahdollisuuden osallistua ryhmään niiltäkin paikkakunnilta, joissa ei ole kasvokkain toimivia ryhmiä. Ryhmät toimivat samalla periaatteella kuin kasvotusten toimivat vertaistukiryhmät.

Tukihenkilöt

Tukihenkilöt tarjoavat kahdenkeskistä vertaistukea kasvokkain tai puhelimessa. Tukisuhteesta laaditaan sopimus, jossa kuvataan tukisuhteen tavoitteet ja reunaehdot. Tukisuhde kestää 3 kuukaudesta puoleen vuoteen.

Läheisten voimaviikonloppu

Voimaviikonlopun aikana pysähdytään tutkimaan läheisen toiveita, tarpeita ja elämää. Viikonlopussa tarjotaan tietoa, vertaistukea ja tutustutaan läheisen muutosmatkaan, vertaisten kohtaaminen ja hetken lepo ovat keskiössä.

Voimavarakurssit

Kurssilla käsitellään rahapeliongelmaa ilmiönä, peliriippuvuutta ja siitä toipumista, läheisen roolia sekä pari- ja perhesuhteita, muutostyötä ja omaa hyvinvointia. Sekä pelaaja että läheinen saavat kurssilta uusia voimavaroja ja työkaluja tilanteen käsittelyyn.

Vertaisloma

Viisipäiväisiä vertaislomia järjestetään yhteistyössä Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n kanssa. Lomalla on monipuolinen rentoutumiseen ja liikuntaan painottuva ohjelma, johon sisältyy päivittäiset kahden tunnin vertaisryhmätapaamiset. Tapaamisissa käsitellään ongelmallisen rahapelaamisen teemoja eri näkökulmista.