Hyppää sisältöön

Ihmissuhteet

Ihmissuhteet

Pelaajan suhde itseensä ja muihin ihmisiin on usein ongelmallinen. Ongelmallinen rahapelaaminen johtaa monesti itseinhoon, häpeään ja omanarvontunnon menettämiseen. Jos ei tule toimeen itsensä kanssa, on vaikeaa ylläpitää ihmissuhteita. Usein ihmissuhdeongelmat johtuvat siitä, että pelaaja salaa ongelmaansa ja valehtelee läheisilleen. Lupaukset pelaamattomuudesta tai muistakaan asioista eivät pidä ja ajan myötä luottamus rapautuu olemattomiin. Jos pelaaminen paljastuu yllättäen, seuraa läheisissä ihmissuhteissa kriisi, joka koskettaa kaikkia osapuolia eri tavoin.

Vuorovaikutus on avain pelaamisen aiheuttamien ihmissuhdeongelmien selvittämiseen – ongelmallisesta pelaamisesta toipumisen ollessa luonnollisesti toinen avaintekijä. Pelaajan ja läheisen on tärkeää hahmottaa omat rajat ja vastuut, joiden puitteissa matkaa voidaan jatkaa.

Ihmissuhteet nostavat esiin isoja kysymyksiä: Miten pelaamisesi on vaikuttanut läheisiisi? Voiko luottamus palautua? Mitä sinun pitäisi tietää läheisen tuen tarpeesta ja hyvinvoinnista?