Hyppää sisältöön

Valintani

Valintani

Ihmisten on usein vaikea tunnistaa ja tiedostaa eri tilanteissa syntyviä ajatuksiaan ja niiden vaikutusta itseen. Nämä automaattiset ajatukset ovat sisäistä puhetta, jolla tulkitaan tilanteita. Ne myös vaikuttavat siihen, miten tilanteissa toimitaan. Ajatusten huomaaminen on vaikeaa, koska ne ovat usein automaattisia ja ohikiitäviä.

Pysähdy hetkeksi ja mieti millaisia ajatuksia sinulla on, kun olet alakuloinen tai surullinen. Entäpä silloin kun olet innostunut ja iloinen? Miten vakuuttavia nämä ajatukset ovat?

Harjoitus

Tämän harjoituksen tarkoituksena on auttaa sinua tunnistamaan riskitilanteita ja automaattisia ajatuksia, jotka saattavat johtaa pelaamiseen. Tunnistamisen lisäksi harjoittelet etsimään vaihtoehtoisia ajatuksia ja toimintatapoja, jotka auttavat sinua toimimaan toisin.

Tämän harjoituksen tarkoituksena on auttaa sinua tunnistamaan vaikeita riskitilanteita ja automaattisia ajatuksia, jotka saattavat johtaa pelaamiseen. Tunnistamisen lisäksi harjoituksessa etsitään vaihtoehtoisia ajatuksia ja toimintatapoja, jotka auttavat sinua toimimaan toisin.