Hyppää sisältöön

Mistä on kysymys?

Mistä on kysymys?

Peliriippuvuudeksi muodostunut rahapelaaminen on koko elämään vaikuttava ongelma. Pelaaja kärsii yleensä monista pelaamisesta johtuvista haitoista ja haluaisi tilanteen ratkeavan. Samalla asia kuitenkin tuntuu isolta vyyhdiltä, jonka selvittämiseen ei ole keinoja eikä ehkä voimiakaan. Ratkaisujen etsimistä vaikeuttaa usein myös häpeä, salailu ja valehtelu.

Vertaistuesta voi saada ratkaisevaa apua muutoksen alkuun pääsemiseen. Vertaistuki on käytännössä oman tilanteen jakamista toisten samaa kokeneiden kanssa, ratkaisujen etsimistä yhdessä ja kannustamista muutoksessa. Pelirajaton-toiminnassa vertaistukea tarjoavat koulutetut vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Ensi vaiheessa tärkeintä on tunnistaa oma tilanne ja muutoksen tarve. Asioita voi lähestyä seuraavien kysymysten kautta: Mistä pelaamisessasi on kyse? Oletko ainut, joka on joutunut tällaiseen tilanteeseen? Pystytkö lopettamaan pelaamisen ja elämään ilman pelejä? Mitä sinun pitäisi tehdä? Millaista apua tarvitset?

Tärkein viesti tässä tilanteessa olevalle pelaajalle on: ”Pelaamisen lopettaminen on mahdollista ja kaikesta voi selvitä!”

Sinä pystyt siihen!