Hyppää sisältöön

Muut tukipalvelut läheisille ja pelaajille

Muut tukipalvelut läheisille ja pelaajille

Ongelmallisesti rahapelaavat sekä heidän läheisensä saavat tukea ja apua useammaltakin eri taholta. Alle on kerätty yleisimmät avuntarjoajat. Näiden lisäksi esimerkiksi mielenterveystalo.fi -sivulta löydät verkossa toimivia terveys- ja mielenterveyspalveluita sekä lisätietoa eri ammattiapupalveluista.

Peluuri

Peluuri tuottaa tuki-, ohjaus- ja neuvontapalveluita sekä välittää tietoa peliongelmasta, sen ehkäisystä ja hoidosta. Palvelut ovat luottamuksellisia, anonyymejä ja maksuttomia. Auttava puhelin 0800 100 101 (ma–pe klo 12–18).

Palvelut kunnissa

Ammatillista apua rahapelien aiheuttamiin ongelmiin saa päihde- ja mielenterveyspalveluista. Ne tarjoavat avohoitoa pelaajille ja heidän läheisilleen, yksin ja yhdessä. Joillakin paikkakunnilla myös terveys- tai sosiaalitoimen yksiköt, kriisikeskukset sekä seurakunnat voivat auttaa.

Tiltti

Tieto- ja tukipiste Tiltti on paikka, josta saa tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan. Tilttiin ovat tervetulleita pelaajat, heidän läheisensä, sekä työssään pelihaittoja kohtaavat ammattilaiset. Tiltissä voi pohtia suhdetta omaan tai läheisen pelaamiseen yhdessä työntekijän ja/tai vertaisen kanssa.

Takuusäätiö

Takuusäätiö tarjoaa neuvontaa ja ratkaisuja velkaongelmiin. Lisäksi Takuusäätiö auttaa ihmisiä oman talouden hallinnassa ja ongelmien ennaltaehkäisemisessä. Palvelut ovat valtakunnallisia ja maksuttomia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

THL:n rahapelit-sivuille on koottu materiaalia rahapelihaittojen ehkäisyn ja hoidon tueksi. Sivusto on suunnattu työssään pelihaittoja kohtaaville, mutta myös päättäjät, toimittajat, kouluttajat, opiskelijat, vanhemmat ja muut asiasta kiinnostuneet löytävät täältä tietoa rahapelaamisesta.

Mielenterveysomaisten keskusliitto FimFami

FinFami on mielenterveyskuntoutujien omaisten ja -omaishoitajien valtakunnallinen edunvalvoja ja omaistyön asiantuntijaorganisaatio. FinFami tekee työtä mielenterveysomaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvontaa saa valtion oikeusaputoimistoista