Hyppää sisältöön

PELAAMINEN LÄHTEE KÄSISTÄ

PELAAMINEN LÄHTEE KÄSISTÄ

Pelaaminen on saavuttanut pisteen, jossa peli-ilo on hävinnyt. Hävittyjen rahojen jahtaaminen ja näköalattomuus muuttavat pelaamisen pakonomaiseksi toiminnaksi, jota pelaava ei itse ymmärrä, eikä toisaalta koe pystyvänsä muuttamaan. Ongelmat ihmissuhteissa ja taloudessa kasautuvat ja kärjistyvät. Pelaaminen jatkuu tai kiihtyy, satunnaiset voitot pitävät yllä toivoa asioiden järjestymisestä itsestään ja kannustavat jatkamaan haitoista huolimatta.

Tunne-elämänsä säätelyyn pelaava ei tunnista pelaamisensa syytä ja tyytyy pelaamisesta saamaansa hetkelliseen tyydytykseen.

Tässä vaiheessa avun tarvetta ei yleensä tunnista tai pelaaja ei usko pystyvänsä muuttamaan käyttäytymistään. Hänellä saattaa olla useita päätöksiä takanaan pelaamisen lopettamisesta, eikä hän usko enää kykyynsä lopettaa. Pahimmillaan tilanne saattaa johtaa epätoivoisten ratkaisujen pohtimiseen.

Oppimistehtävät

  • Oman tilanteen tunnistaminen ja tunnustaminen
  • Kontakti tuen ja hoidon tarjoajiin
  • Toivon saaminen siihen, että pelaamisen lopettaminen on mahdollista

Riskit

  • Yksin jääminen asian kanssa
  • Muutostoiveet romuttava, pelaamiseen kannustava satunnainen voitto antaa henkilölle valheellisen kuvan tilanteen korjaantumisesta pelaamalla.