Hyppää sisältöön

Ihmisen huolto-opas

Ihmisen huolto-opas

Miten itseään voi huoltaa ja ladata? Ihminen ei lataudu passiivisesti, vaan oman akun lataaminen vaatii pienten lataustoimenpiteiden suorittamista.  Nämä pienet toimenpiteet saattavat tuntua vaivalloisilta, mutta akkujen lataaminen on aina vaivan arvoista – ladatut akut tuottavat mielihyvää ja hyvää oloa, sekä auttavat sinua rentoutumaan. 

Vieressä on muutamia asioita, joiden avulla akkujen lataaminen onnistuu. Hyvä elokuva rentouttaa ajatukset, samoin musiikki. Liikunta vaikuttaa kehoon kokonaisvaltaisesti luoden hyvää mieltä. Omien huolien jakaminen ja kertominen auttaa, ja vertaistuki onkin ammattituen ohella tärkeää. Myös henkinen jaksaminen on tärkeä osa hyvinvointia, joten on tärkeää löytää itselle tärkeitä asioita, jotka luovat merkitystä omalle elämälle ja tekemisille.

Pohdi

  • Miten pidät itsestäsi huolta tällä hetkellä?
  • Ovatko asiat hyvin jollain osa-alueella? Kaipaisiko jokin osa parempaa huomiota?
  • Jos päätät keskittyä jonkin hyvinvointia tuottavan asiaan tekemiseen jatkossa enemmän, millaisen konkreettisen päätöksen voisit tehdä asiasta? (Esim. ”Varaan päivittäin edes pienen hetken aikaa hyvän kirjan lukemiseen”)
  • Tuleeko mieleesi jotakin tärkeää, josta olet (ehkä jopa huomaamattasi) luopunut? Olisiko nyt oikea aika palauttaa tuo voimavara takaisin elämääsi?