Hyppää sisältöön

Millaisia rajoja olet asettanut? Millaisia sopimuksia olet pelaajan kanssa tehnyt?

Läheiset kertovat:

  • Asumme eri talouksissa (jotta kaikki laskut ovat varmasti vain omilla nimillä), enkä muutenkaan rakenna hänen varaansa. Kaiken täytyy elämässäni jatkossa pyöriä ilman pelanneen puolisoni panosta. Hänellä ei ole luottotietoja ja hän on julkisesti pelaaja: nämä luultavasti suojaavat häntä velkaantumasta enempää. Pelaaja on asentanut myös estoja. Nämä olemme yhdessä sopineet aikanaan. Hoidan lapsiimme liittyvät raha-asiat. Pelaajalla on edunvalvoja, joka auttaa häntä omien talousasioidensa kanssa. Itse en koskaan suostunut ”vahtijaksi”, se olisi meillä ollut turhan kuluttava tie. Minulle muodostunutta velkaansa hän makselee yhteisesti sovitun sopimuksen mukaan. Se kannattaa tehdä kirjallisena.
  • Kerroin omista rajoistani selkeästi pelaajalle. Edellytin jatkossa täyttä rehellisyyttä parisuhteen jatkumiseksi. Teimme sopimuksen, että mahdollisesta retkahtamisesta täytyy kertoa saman vuorokauden aikana. Selkeä sopimus auttaa minua hahmottamaan omat rajani ja pelaajaa miettimään miten jatkossa kannattaa toimia.
  • Sovimme ”10 sekunnin säännöstä” sillä peliriippuvuuteen liittyy usein valehtelu – myös muista kuin pelaamiseen liittyvistä asioista. Pelaajalla oli oikeus sanomisensa jälkeen 10 sekunnin ajan korjata tai perua sanomisensa, mikäli hän päätyi valehtelemaan. Tämä toimi useamman kerran, ja uskoakseni avasi pelaajan silmiä. Valehtelu ja epärehellisyys kuormittaa ihmissuhdetta. Surukseni en vieläkään pysty täysin luottamaan lapseeni, vaikka haluaisin. Vanhempana tämä on minulle hankala teema keskusteltavaksi emmekä ole tästä vielä pystyneet avoimesti keskustelemaan.
  • Olen hoitanut yhteiset talousasiamme ja hänen tilinsä tulee minulle suoraan. Silloin voin olla varma, että laskut tulee maksettua. Epävarmuus ja ikävät yllätykset ovat loppuneet.
  • Viimeisin sopimus meillä on se, että olemme tekemisissä vain lapseemme liittyvissä asioissa. Se on hyvä rajanveto tässä tilanteessa meille molemmille, sillä en voi hyvin hänen seurassaan.